top of page

AUTOHTONE
BILJKE

RESTORAN U PRIRODI
 
Naš restoran gostima pruža poseban ugođaj upravo zato što je okružen autohtonim biljkama kao što su: borovi, kaktusi, palme, lavande, maćuhice, pelargonije u raznim bojama i mnoge druge.

PAKLENI OTOCI
ŽDRILCA

Posjetite jedan od najvećih Hrvatskih otočnih uvala i otkrijte Hvar - "grad od mramora", svjetske užitke i mediteransku opuštenu atmosferu, zaštićene tvrđave Fortica iz zemlje i Hvarsko kamenje - Pakleni otoci iz mora ...

USIDRITE SE   I
I UŽIVAJTE

Za goste koji dolaze svojim brodom (do 15 m dužine / 15 tona težine) restoran Patak osigurao je 5 bova. Veći brodovi mogu se usidriti u Ždrilcu uz obavezno ostavljanje prostora za nesmetan prolaz pomorskog prometa.
Za pomoćne čamce (bajbote) privez je osiguran na molu ispred restorana.

LOKACIJA -

RAJ NA ZEMLJI

Ime im potječe od riječi “paklina” što znači otopljena borova smola koja se pravila u nekim uvalama ovih otoka i upotrebljavala za oblaganje brodova. Najveći otok je Veli Otok ili Sv. Kliment koji je nazvan po kapelici posvećenoj tom svecu još u 15. stoljeću. Tamo su također i ostaci ilirskih nastamba i rimskih kuća.

 

S mora, pogled na Hvar otkriva rivu okruženu redom palmi i sedam stotina godina stare gradske zidine koje opasuju gradsku jezgru.

 

Otoci su čest cilj izletnika, nautičara i poklonika izvorne prirode i ljepote. Pješčane i šljunčane plaže te prekrasne uvale pogodne su za kupanje, podvodni ribolov, vodene sportove, a cijeli akvatorij oduševit će nautičare koji ne propuštaju upoznati ove bisere prirode i hrvatskoga turizma.

uvala Zdrilca

VLASNIK

Ante Dujmović
Patak

ADRESA

Restaurant Antonio
Uvala Ždrilca 1,
21450 Hvar,
Hrvatska

RADNO VRIJEME

11h - 23h
Restoran je otvoren sedam dana u tjednu od svibnja do listopada.

KONTAKT OSOBA

Katarina Čajić
+385  95  8649  544
+385  91  7230  665
+385  21  741  485

dujmovic.k@gmail.com

KAKO

DO NAS?

Do nas možete doći vlastitim brodom i taxi brodom, koji ide svakodnevno:
Polazak iz Hvara do uvale Ždrilca, između 10.00 - 13.00h.
 
Povratak je planiran u razdoblju od 16.00 - 18.00, u špici sezone i do 19.00.
LOKACIJA - Galerija slika
bottom of page